top of page

Microsite Εκλογών: Αποτελέσματα Γενικών Βουλευτικών Εκλογών 20ης Σεπτεμβρίου 2015 στην Εκλογική Περι


​​

Σας καλωσορίζουμε στο microsite των Εθνικών Εκλογών 2015 στην Εκλογική Περιφέρεια Φωκίδας. Πρόκειται για ένα User Friendly περιβάλλον ανακατεύθυνσης των διαδικτυακών επισκεπτών στα αποτελέσματα των Γενικών Βουλευτικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Η καταχώρηση των αποτελεσμάτων πραγματοποιείται στις διαχειριστικές οθόνες του παρόντος συστήματος σε πραγματικό χρόνο και αμέσως μετά την επίσημη παραλαβή τους και προσυπογραφή τους από τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας. Σύμφωνα με την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία τα αποτελέσματα των εκλογών μεταδίδονται τηλεφωνικά από αρμόδιο συνεργείο της Π.Ε. Φωκίδας στο Υπουργείο Εσωτερικών. Το παρόν σύστημα δρα επικουρικά & συμπληρωματικά με την online εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών. Πιο συγκεκριμένα με βάση σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών οι ψήφοι των συνδυασμών μεταδίδονται κατά προτεραιότητα τηλεφωνικώς από την ΠΕ Φωκίδας προς το Υπουργείο.

Η μεγάλη διαφορά της συγκεκριμένης εφαρμογής που έχει υλοποιήσει το Τμήμα Πληροφορικής σε σχέση με το ekloges.ypes.gr είναι ότι διαθέτει αναλυτική στατιστική πληροφορία αποτελεσμάτων ψήφων ανά εκλογικό τμήμα, γραφήματα, πίνακες γραφημάτων, ανακοινώσεις και άλλα στοιχεία που ενδιαφέρουν τους πολίτες και τους υποψηφίους.

Σημαντικές σημειώσεις διαχειριστή:

Τα αποτελέσματα που εμφανίζονται μέσα από τους συνδέσμους του microsite είναι ανεπίσημα και αποτελούν προϊόν καταχώρησης των αντιγράφων χειρόγραφων πρακτικών καταμέτρησης ψήφων συνδυασμών των Εκλογικών Τμημάτων που απεστάλησαν στην Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ. Τα οριστικά και κατά νόμο επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από το Πρωτοδικείο Άμφισσας (εκεί κατατίθενται οι εκλογικοί σάκοι με τα ψηφοδέλτια, όπου γίνονται και οι απαραίτητοι έλεγχοι όπως και η καταμέτρηση των ψήφων).

Copyright © 2015, Τμήμα Πληροφορικής Π.Ε. Φωκίδας

Ο συγκεκριμένος διαδικτυακός τόπος σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Πληροφορικής της ΠΕ Φωκίδας με τη συνδυαστική χρήση free διαδικτυακών εφαρμογών cloud storage solutions & εργαλείων διαχείρισης της πληροφορίας αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις ΤΠΕ. Ενεργοποίηση two-step verification ασφάλειας μέσω κινητού τηλεφώνου, πιστοποίηση συγκεκριμένων τερματικών του Τμ. Πληροφορικής για την καταχώρηση των αποτελεσμάτων είναι μερικές από τις υλοποιηθείσες ενέργειες για την διασφάλιση της ασφάλειας των δεδομένων και πάντα μέσα από την ασφάλεια που μας παρέχει το Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης "ΣΥΖΕΥΞΙΣ" που πλαισιώνει τα συστήματά μας.

Τo παρόν σύστημα υλοποιήθηκε χωρίς να δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΠΕ Φωκίδας.

Ανακοινώσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Αναζήτηση με ετικέτες
No tags yet.
Ακολουθήστε μας στα Social Media
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Επισκέψεις:

bottom of page